Zachęcamy do planowania rejsów i czarterów, z wynajętym od nas kucharzem.
Koszt zatrudnienia kucharza to 1.000 euro/tydz .
Przy założeniu, że średnia liczebność załogi to 8 osób, koszt pracy kucharza na jednego uczestnika, to ok. 18,00 euro/dzień.
Uwzględnić należy koszty zakupu produktów.
Za tę niewielką opłatę gwarantujemy
- posiłki główne, w lokalnym stylu (śniadania, obiady , kolacje)
- przekąski (lokalne przysmaki, w tym : pršuty, sery, oliwki, lokalne pieczywo, lokalne trunki … )
- przygotowywanie drinków
- sprzątanie (obejmujące zakres prac kuchennych)
Załóżmy, że w trakcie rejsu, zaplanowaliście trzy wizyty w lokalnych restauracjach.
Przy średnim wydatku rzędu 45 euro/os (cena za osobę w lokalnej konobie), łączny wydatek załogi to ok. 1.200 euro
Wynajęcie kucharza, to gwarancja nieskrępowanego wypoczynku w smakowitych okolicznościach przyrody.
Nie będziecie się stresować pracochłonnymi wachtami kuchennymi. Skupicie się na czerpaniu radości z rejsu.
USŁUGA KUCHARZA
CHORWACJA
- Kucharz polski : 1.000 euro / tydz. + wyżywienie
- Kucharz lokalny : zgodnie z ofertą armatora (ok. 1 300 euro + wyżywienie)
INNE KRAJE
- Kucharz polski : 950 euro/tydz. + transport + wyżywienie
- Kucharz lokalny : zgodnie z ofertą armatora (ok. 1 300 euro + wyżywienie)